Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Λουκάνικα (καυτερά) με πατάτες στον φούρνο



Λουκάνικα (καυτερά)  μέ πατάτες στόν φοῦρνο

 
Χειμωνιάτικο πιάτο καί ὄχι μόνον.

Τά «λουκάνικα μέ πατάτες» εἶναι  ἓνα νόστιμο καί γρήγορο νά ἑτοιμαστεῖ πιάτο γιά τό γεῦμα ἤ τό δεῖπνο . Σίγουρα τό πιάτο αὐτό δέν θά απογοητεύσει κανέναν γιατί ἔχει πολύ πλούσια καί νόστιμη γεύση. Τό μυστικό συστατικό αὐτοῦ τοῦ πιάτου εἶναι τό καυτερό λουκάνικο καί τό μέλι, πού δίνει ἓνα μοναδικό ἃρωμα καί λεπτή γεύση, πού θά ἐκτιμηθεῖ  ἀκόμη καί ἀπό αὐτούς πού δέν τούς ἀρέσει ἡ ἀντίθεση  τοῦ γλυκοῦ-ἁλμυροῦ .


Ὑλικά γιά 4 ἄτομα:

   .- 500 γραμμάρια λουκάνικο( καυτερό Στράκα)
   .- 4-5 πατάτες
   .- δεντρολίβανο ἤ φασκόμηλο
   .- 1-2 κρεμμύδια
   .- ἐλαιόλαδο
   .- 5-6 τοματίνια κομμένα ἤ  μικρά κομμάτια τομάτας
   .- ἁλάτι

   .- καυτερό κόκκινο πιπέρι (σέ περίπτωση πού δεν

      βροῦμε καυτερό λουκάνικο)
   .- μία κουταλιά τῆς σούπας μέλι


Προετοιμασία:

Κόβουμε τά κρεμμύδια σέ μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε καί κόβουμε τίς πατάτες σέ λεπτές φέτες, ἀνάλογα μέ τό πόσο τραγανές θέλουμε νά τίς κάνουμε. 

Παίρνουμε ἓνα σκεῦος  φούρνου, βάζουμε λίγο ἐλαιόλαδο, προσθέτουμε τίς πατάτες καί τά κρεμμύδια, τά ἀνακατεύουμε ὃλα μαζί, προσθέτουμε καί τό λουκάνικο ἐπάνω στίς πατάτες (κομμένο σέ μικρά ή μεγάλα κομμάτια, κατά προτίμησιν), τά τοματίνια, τό ἁλάτι καί τό φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Τέλος προσθέτουμε ἐπάνω λίγο ἐλαιόλαδο.

Ψήνουμε σέ φοῦρνο στούς 200 ° γιά περίπου 30 λεπτά.
Δέκα λεπτά πρίν τό τέλος τοῦ μαγειρέματος, προσθέτουμε μία
κουταλιά τῆς σούπας μέλι ἀνάμεσα στίς πατάτες.
















Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο

  Τσιγαριστά λουκάνικα μέ φασόλια καί κόλιανδρο Φίλος τῆς Ἀκαδημίας μᾶς ἔστειλε τήν ἀκόλουθη συνταγή, πολύ εὔκολη καί μέ ἐξαιρετικά...